Viime kuukausien tuotoksia

Blogistani hävisi taannoin pari pikaista kesän ja syksyn aikana tehtyä päivitystä, sillä sivullani oli käynyt luvattomia vieraita, ja se täytyi palauttaa aikaisempaan ilmiasuunsa. Mitään suurempaa vahinkoa ei käynyt, ja onneksi olen aina tehnyt varmuuskopiot merkittävämpien julkaisujen jälkeen. Sivun turvatoimia rakennetaan parhaillaan uusiksi, joten en kirjoita tänne mitään isompaa kunnes se homma on valmiina. Sillä välillä kuitenkin tiedoksi joitain asioita sitten maaliskuun päivityksen:

Kaksi BIOS-porukalla tehtyä artikkelia irtikytkennän (decoupling) käsitteestä ilmestyi tänä vuonna: “Raising the Bar: on the type, size and timeline of a ‘successful’ decoupling” lehdessä Environmental Politics sekä “Decoupling for ecological sustainability: A categorisation and review for research literature” lehdessä Environmental Science & Policy. Lanseerasimme myös tutkimusta keräävän alustan.

Joulukuussa ilmestyi myös BIOS-porukan artikkeli “Humanistinen ympäristötutkimus” lehdessä Alue ja ympäristö. BIOS-työn tuloksia voi tietysti seurata kätevästi blogistamme ja uutiskirjeestämme.

Vuoden mittaan olen kirjoittanut, luennoinut ja ollut haastateltavana ruokajärjestelmäkysymyksistä moneen otteeseen. Olen kirjoittanut laboratorioruoan visioista ja ruokakriiseistä sekä puhunut ruokajärjestelmien murroksista. Jouni Tikkanen teki aiheesta pitkän haastattelun Suomen Luontoon, ja vastasin ruokamurroskysymyksiin Voiman Häiriköille.

Kesällä kirjoitin UM:n Kehitys-lehteen väestökysymyksistä. Kommentoin BKT-asioita Ylioppilaslehdessä ja ilmastokysymyksiä Helsingin Sanomissa.

Näistä ja muista lisää perinteisessä vuosikatsauksessa ensi vuoden alkupuolella!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *