Uusi kirjani “Paljon liikkuvia osia” ilmestyy – ennakkotilaa alennuksella

Kirjani Paljon liikkuvia osia ilmestyy vielä elokuun aikana Savukeidas Kustannuksen kustantamana. Kustantaja on aloittanut teoksen ennakkomyynnin sivuillaan, ja kirjaa saa tilattua komeaan alennushintaan 15 € (norm. 23,90 €). Otteita teoksesta voi lukea aiemmasta lokikirjoituksestani. Avaan näille sivuille kirjan oman osion mahdollisimman pian, ja sinne tulee lisää maistiaisia.

“Julkinen keskustelu lukkiutuu yhä uudestaan vastakkainasetteluiksi ja sellaisten näkemysten kiistoiksi, joiden välillä ei tunnu olevan keskustelun mahdollisuutta. Sanotaan myös, että yhteiskunnallisessa elämässä pärjää vain kärjistyksillä ja yksinkertaistuksilla.

Filosofi Ville Lähde käy esseekirjassaan läpi joukon julkisen keskustelun ongelmia ja umpikujia, jotka toistuvat yhä uudelleen. Ne estävät meitä ymmärtämästä tiedon ja mielipiteen tai tieteen ja uskon eroja tai pohtimasta demokratian, terrorismin tai sananvapauden luonnetta. Monimutkaisessa maailmassa ei voi pärjätä ajattelemalla yksinkertaisesti. Jos tyyli syrjäyttää sisällön, eksytään pelkkään retoriseen kilvoitteluun. Maailma häviää näkyvistä.”Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *