niin & näin -lehden uudet verkkosivut ja kesäalennukset

Filosofinen aikakauslehti niin & näin, jonka avustaja olen ollut jo 90-luvun lopulta ja toimittaja vuodesta 2004, sai kauan odotetut uudet kotisivunsa. Nyt lehtiä ja kirjoja voi tilata aiempaa helpommin ja kätevämmin verkkomaksulla. Avajaisten kunniaksi kaikki niin & näin -kirjat saa tilattua -25% alennuksella heinäkuun ajan, ja uuden lehtitilauksen tekijä saa kolme lehteä kaupan päälle! Suosittelen – hyvää lukemista ja suomalaisen vapaaehtoisen kulttuuritoiminnan tukemista.

Kaupallisen uudistuksen lisäksi lehden ilmainen verkkoarkisto laajeni kertarysäyksellä. Nyt kaikki lehden numerot vuosilta 1995–2012 saa lukea ilmaiseksi! Numerot voi ladata kokonaisina pdf-tiedostoina tai yksittäisinä juttuina, joista voi tehdä hakuja lehden tietokannassa. Mainostanpa joitain meheviä numeroita:

Ystäväni Sami Syrjämäen toimittama Konservatismi & liberalismi -teemanumerossa 4/2012 on kunnon katsaus tähän paljon viljeltyyn käsitepariin ja sen ongelmiin. Sen lisäksi on paketti Hölderlinistä, ja verkkoteksteistä löytyy muun muassa Richard Seymourin oivallinen kirjoitus nimen “al-Qaida” käyttämisestä.

Ystäväni Petri Räsäsen toimittama talous & demokratia -teemapaketti numerossa 2/2012 on ehdotonta luettavaa näinä “taloudellisten realiteettien” aikoina. Sen lisäksi esimerkiksi aimo annokset Leibnizia ja Joycea.

Toimittamani työ-teemapaketti 1/12 käy läpi aihetta vähän joka laidalta, termodynamiikasta laiskotteluun, antiikin klassikoista prekariaattikeskusteluun. Sen lisäksi esimerkiksi Alan Wolfen mahtava kirjoitus pahan ongelmasta.

Toimittamani kävely filosofiassa & runoudessa -teemanumero 2/11 on lempilapseni, vaikka en kovin runollinen olekaan. Suosittelen etenkin Tim Ingoldin hienoa kirjoitusta ihmisluonnon kuvitelmista, Chuck Dyken tallustelua takaniityllä sekä Yrjö Hailan kävelyjä Kallen kanssa. Numerossa on myös tymäkkä Westermarck-paketti ja Tuukka Tomperin laaja Mike Leigh -katsaus.

Nauttikaa ilmaisista ja ruvetkaa tilaajiksi, niin ilmaistakin tuottava kulttuurityö pysyy yllä!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *